• ( n i e ) n a c h a l n a   a u t o p r o m o c ja

Bryndza na bogato

Owca podkarpacka

Mogłoby się wydawać, że 3-procentowa zawartość serów owczych w produkcie, który z definicji jest serem owczym, jest rekordem historycznym.

I rzeczywiście, okazuje się, że istotnie jest to rekord historyczny. Historyczny, bo został już pobity. W dodatku przez tego samego producenta i ten sam (a jednak jakże już inny!) produkt: firmę Mlekovita i jej „Bryndzę Podkarpacką”.

Czytaj dalej

Bierzcie i jedzcie

Chociaż być może „bierzcie i pijcie” byłoby lepszym tytułem. Sądząc bowiem po deklarowanej przez producentów ilości tłuszczów w składzie gotowego produktu, woda jest niezwykle istotnym składnikiem produktów do smarowania pieczywa. Woda albo związki chemiczne, które powodują, że woda skutecznie miesza się z tłuszczami, zadając kłam przysłowiu „oliwa sprawiedliwa na wierzch wypływa”.

Przejdźmy jednak do rzeczy. Oto:

ranking_miksy_0_tytulowy

Tak – skupiamy się dzisiaj na tzw. miksach (to termin używany przez producentów). Czy rzeczywiście są to miksy tłuszczów roślinnych i masła, co zdaje się sugerować to słowo? Zobaczymy.

Czytaj dalej